Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Návrat jako hrom. Zucc výrazně pomohl týmu v Bostonu

Návrat jako hrom. Zucc výrazně pomohl týmu v Bostonu

Mats Zuccarello je zpět! Ve zcela nové helmě se na led po těžkém zranění hlavy vrátil norský štírek. Připsal si dva body, zařídil několik přesilovek a předvedl dobré obranné zásahy. Henrik Lundqvist se představil ve svém prvním zápase, Oscar Lindberg ve třetím ze tří. Do sestavy začínají vstupovat další hráči základu. Boj o pár volných míst v hlavním týmu uzavřel v Bostonu svou polovinu.
Zápasové statistiky
Rangers nezačali šťastně. Již po 37 vteřinách si museli zahrát oslabení. Hned v této nestandardní situaci Henrik Lundqvist ukázal, že přes léto vůbec nic nezapomněl. Nebezpečnou střelu pokryl a stejně tak zlikvidoval i po přesilovce samostatný únik Kemppainena.

Bruins měli více ze hry a více šancí. Ryan McDonagh odpaloval puk z brankoviště poté, co Lundqvist vyrazil další prudkou ránu nad sebe do vzduchu.

V 8. minutě, kdy Rangers víceméně ještě neměli střelu na Smithe, se domácí ujali vedení. Střela od modré byla tečovaná Randellem a Lundqvist byl bez šance.

Další Marchandův projektil skončil v Lundqvistově lapačce.

Rangers neměli prozatím moc šancí, ale svou druhou využili. Brady Skjei se štěstím prostřelil Smithe, když mu krásnou backhandovou nahrávku od mantinelu poslal Mats Zuccarello. Lajna Nash – Brass – Zucc byla vidět čím dál víc.

Vteřinu před koncem druhé přesilovky Bostonu, kde si Lundqvist připsal další dva zákroky, byl vyloučen Jimmy Hayes a přesilovku si zahráli také Rangers. Ta měla jepičí život, protože jí po 9 vteřinách využil Mats Zuccarello po zpětné nahrávce od Brassarda zpoza brány.

Druhá třetina byla klidnější. Ne že by upadlo tempo, ale obrany byly pozornější a nedovolily tolik vyložených střeleckých pokusů. Jednu šanci Randellovi umožnil upadnutím Skeji, ale Lundqvist se oklamat nenechal.

Mats Zuccarello byl hlavní postavou druhé třetiny. Sice si nepřipsal další body, ale vybojoval dvě přesilovky. V nich byl naopak vidět Kevin Hayes. V první z přesilovek se do šance dostal a ve druhé přesilovce již přesně zacílil a zvýšil vedení hostujících Rangers. Bod za nahrávku si připsal Brady Skjei, obránce, který bojuje o jediný volný post mezi beky.

Lundqvist představil také svůj vykopávací reflex po pokusu Rinalda zamířit mezi betony. Na druhé straně se do slibné příležitosti po dvojité teči dostal také Lindberg. Změnu skóre to však nepřineslo.

K závěru třetiny se ještě v pěstním souboji ukázali Bellemore a Randell, domácí hráč si tuto činnost pohlídal. Konec třetiny byl ve znamení další přesilovky Bostonu, ale ti nevyužili ani svou čtvrtou možnost.

Do třetí třetiny, podle předchozí dohody, nastoupil místo Lundqvista Jeff Malcolm. Bruins ponechali v bráně Smithe, ostatně Lundqvista by v sobotu v New Jersey také celý zápas.

Malcolm předváděl slušné zákroky, ale po menším zmatku, kdy na Malcolmovi ležel Jimmy Hayes, neměl náhradní gólman Rangers nejmenší šanci. Bude zajímavé tyto situace sledovat v sezóně, kdy trenéři dostávají šanci na challenge ofsajdů a právě nedovoleného bránění gólmanů.

Dlouhé minuty se potom nic zvláštního nedělo, až se ve 13. minutě opět ukázal Jeff Malcolm a svým levým betonem udržel Rangers ve vedení. Následná dorážka se odrazila od tyčky ven.

Bruins si 6 minut před koncem zahráli pátou přesilovku. Poté, co Rinaldo narazil Hughese na mantinel těsně s odehráním puku, se na něj vrhnul Glass. O střídání dříve podobně Rinaldo složil Gibbonse a už tam mu Glass „něco“ říkal. Rinaldovy hity byly na hráče s pukem, nicméně proti hrazení. Přesilovku, jako předchozí čtyři, Boston nevyužil.

Boston minutu a půl před koncem odvolal gólmana. A 53 vteřin před koncem Spooner prostřelil obranu i Malcolma a vyrovnal.

Další změnou v pravidlech je počet hráčů na ledě v prodloužení – na každé straně tři hráči. Na ledě je obrovské místo, ideální pro Ricka Nashe. Ten háčkoval a vyháčkoval si vyloučení. Přesilovku 4 na 3 tak dostali Rangers, v ní si nejdříve vypracovali stálý tlak a šance, ale chyba při střídání tuto výhodu ukončila a naopak měl Boston 90 sekund k ukončení zápasu ve své přesilovce. Ani šestou přesilovku domácí neproměnili, v poslední vteřině navíc Ryan Bourque ucpal tělem volné místo v bráně a o výsledku rozhodla šestá série nájezdů, ve které zápas ukončil Marchand.

Platnost uložené stránky vyprší: 21. 5. 2024 07:59:22